Zonnige ALV: veel info over de energietransitie, uitstekende sfeer!

Op woensdag 22 mei vond weer de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats, dit keer in Fort bij Vechten. Het was een goed bezochte en geslaagde dag! Zo’n 50 aanwezige ondernemers werden eerst door analist (en dus geen bankier) Kevin Rijpert van de Rabobank bijgepraat over hun visie op de energietransitie. Hoe kijkt men naar de veranderingen die op ons afkomen, en welke rol is er voor de tankstations gelegd? Aan de hand van data en voorbeelden legde hij uit dat we als branche – zeker wanneer we op tijd meeveranderen – ons netwerk goed kunnen gaan inzetten voor snelladen en waterstof. En fossiele brandstoffen zullen voorlopig ook niet gaan verdwijnen. De fossiele liters zullen langjarig terug blijven lopen, maar er is meer dan voldoende tijd om de bedrijfsvoering hierop aan te passen. De boodschap van BETA daarover: stuur in ieder geval onze conceptbrief over de energietransitie naar uw gemeente!

Fastned
Na Rabobank kwam Pieterjan Nijhuis van Fastned aan het woord. Als brutale pionier in snelladen zijn zij geen onbekende partij in onze markt. Ze werden dan ook kritisch aan de tand gevoeld door de aanwezigen, en dit leverde een hoop praktische informatie op. Fastned gaf aan de samenwerking te zoeken met ondernemers, omdat zij graag hun netwerk willen uitbreiden. Wederom een bevestiging dat het huidige tankstationnetwerk van grote waarde is in de energietransitie.

Twee nieuwe bestuursleden
Na dit “energieke” ochtendgedeelte en een lunch, volgde het formelere gedeelte van de vergadering. Het bestuur ging hier, onder leiding van voorzitter Ewout Klok, vlot doorheen. Na de actualiteiten (vergeet niet te letten op de tabaksverpakkingen!), volgde het financiële gedeelte. Aftredend penningmeester Erik Lagendijk presenteerde de cijfers en deed een contributievoorstel voor 2020, dat werd aangenomen door de leden. Samen met Antoine Meijer nam hij deze ALV afscheid van het bestuur. Antoine heeft sinds 2012 zitting genomen, en Erik zelfs al sinds 2006. Zij werden door de leden met een groot applaus bedankt voor al hun inzet voor de vereniging. Goede opvolging van de twee heren is gevonden in Michel Iesberts (Tanqplus) en Mattijs Jongeneel (Jongeneel Tankstations), die per direct het bestuur zullen versterken.

BETA Food
De dag werd afgesloten met een introductie van de nieuwe dienst BETA Food. Voor veel leden van BETA wordt Food een steeds belangrijkere pijler. Ook op dit belangrijke vlak wil BETA daarom haar leden goed kunnen ondersteunen. Na een verkenning van de markt van adviseurs is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het specialistische horeca adviesbureau HTC. Zij lichtten de trends in horeca toe, en welke diensten wij onder BETA Food kunnen gaan leveren aan de leden, zoals advies en mystery visits.

Borrel
Tot slot werd uiteraard uitgebreid geborreld in het zonnetje. Al met al was het een hele informatieve, levendige ledenvergadering. De presentaties van Fastned en Rabobank zijn via het secretariaat op te vragen (info@beta-tankstations.nl).

 

 

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken