Zo houdt u het voorterrein coronavrij

Update: 23 maart om 12:41 uur

Deze dagen is er bij tankstations nog meer aandacht voor schoonmaken dan normaal. Regelmatig krijgen we de vraag hoe vaak de vulpistolen en buitenpaal schoongemaakt moeten worden. Dit kan natuurlijk niet na elke klant. Daarom adviseren wij u de klant zelf op zijn of haar verantwoordelijkheid te wijzen. Handschoentjes en papieren handdoekjes zijn altijd al aanwezig, maar vestig daar extra de aandacht op door mensen te verzoeken vooral gebruik hiervan te maken om besmetting te voorkomen. Zorg dat er voldoende beschikbaar is en vul regelmatig bij voor zover mogelijk.

Besmetting via het vulpistool?
Het RIVM zegt hierover dat de kans dat op besmetting door het aanraken van een product of oppervlak heel klein is, maar niet helemaal uitgesloten. Het  aantal virusdeeltjes neem heel snel (exponentieel) af buiten het lichaam. Het tanken met handschoentjes en/of papieren doekjes betreft dus ook vooral een extra voorzorgsmaatregel.

Communicatiemateriaal – hang de poster op
Wij hebben een poster die u op kunt hangen om de klant te wijzen op alle extra voorzorgsmaatregelen die gelden in verband met het coronavirus. Wij adviseren u deze poster duidelijk zichtbaar te hangen op uw voorterrein en in de shop. Download de poster hier.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken