Zieke werknemers en corona – nog een keer alles op een rijtje

We zijn inmiddels een paar weken onderweg sinds het begin van de corona-epidemie. Elke dag komen er bij ons vragen binnen van werkgevers over hoe om te gaan met (zieke) werknemers en corona. De meestgestelde vragen vindt u hieronder op een rijtje:

Een werknemer hoest/snottert/niest… Wanneer moet de werknemer thuis blijven?
Het RIVM en de overheid hebben opgeroepen dat iedereen thuis moet blijven als zij klachten hebben die bestaan uit: verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Als werkgever dient u uw werknemer dan ziek te melden en te behandelen als een reguliere ziekmelding. Het is dus belangrijk om een werknemer niet alleen ziek te melden als er echt sprake is van koorts, maar ook als er sprake is van lichte klachten. De werknemer moet contact opnemen met de huisarts als de klachten verergeren (koorts meer dan 38 graden Celsius en moeite met ademhalen). Als u gegronde redenen heeft om te twijfelen aan de ziekmelding dan kunt u de arbo-dienst inschakelen. Alleen de arbo-arts mag daar een oordeel over vellen.

Er is iemand binnen het gezin ziek. Moet de werknemer thuis blijven?
De hoofdregel is dat het hele gezin thuisblijft als er één iemand klachten heeft die kunnen wijzen op een besmetting (met name koorts). U dient de werknemer dan ziek te melden en het loon door te betalen. Echter, tankstations maken onderdeel uit van een vitaal proces (namelijk de ‘olievoorziening’). Dit betekent dat de overheid een aangepast advies communiceert: als de werknemer zelf niet ziek is, dan moet deze komen werken om het vitale proces door te laten draaien. BETA adviseert dit beleid enkel in noodgevallen toe te passen en per geval een afweging te maken. Als goed werkgever wilt u immers niet het risico lopen dat anderen besmet raken, en vaak zijn er ook andere mogelijkheden. Overleg in dit soort geval altijd met het BETA corona meldpunt via corona@beta-tankstations.nl

Een werknemer behoort tot een risicogroep maar is niet ziek. Moet de werknemer thuis blijven?
De risicogroepen voor het coronavirus zijn onder meer mensen met chronische hartaandoeningen, mensen met diabetes of mensen met een longaandoening (bijv. COPD of astma). Werknemers die tot een risicogroep behoren zijn extra vatbaar voor het virus en het is dus belangrijk dat zij sociaal contact vermijden. U moet een werknemer die behoort tot een risicogroep dan ook ziek melden en thuis laten. U kunt om een verklaring van de huisarts vragen dat de werknemer inderdaad een onderliggende aandoening heeft.

Een werknemer is niet ziek, maar wil toch niet werken in verband met het coronavirus. Kan deze werknemer thuisblijven?
Werknemers kunnen bang zijn om besmet te raken tijdens het uitvoeren van hun werk. Het is uw plicht als werkgever om voldoende (voorzorgs)maatregelen om het werk zo veilig mogelijk uit te voeren. Kijk hierbij naar het plaatsen van schermen/gebruik van de OBRI, regelmatig schoonhouden van de werkplek en instructies naar klanten om 1,5 meter afstand te houden en te pinnen. Als een werknemer desondanks niet wil werken uit angst voor het virus, dan adviseren wij onbetaald verlof te geven.

In zijn algemeenheid geldt: dit probleem is voor iedereen. We hebben en krijgen er allemaal mee te maken. De aankomende tijd zal voor het bedrijf moeilijk zijn en alleen door samenwerking zullen jullie dit doorkomen. Er zullen medewerkers uitvallen door ziekte en deze moeten worden opgevangen door de andere medewerkers. Daarnaast wordt er alles op alles gezet om het werk zo veilig mogelijk te maken.

U kunt doormiddel van de NOW-regeling, waarbij u bij minimaal 20% omzetverlies een percentage van uw loonsom vergoed krijgt, een gedeelte van uw loonkosten gecompenseerd krijgen. Deze regeling is juist bedacht om u als werkgever flexibeler te kunnen omgaan met ziekmeldingen. Doe dit dan ook, gezien het mogelijke risico dat een besmetting met zich meebrengt.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken