You’ll Never Walk Alone

Zo ineens staat de wereld stil. Mensen blijven thuis. Horeca massaal gesloten. Winkelstraten uitgestorven.

Ik blijf me verbazen over de vindingrijkheid van ondernemers in het algemeen en tankstation houders in het bijzonder. Zondagavond om half 6 kregen we te horen dat álle horeca moest sluiten. En niet met ingang van de volgende dag, nee, een half uur later! Om kwart over 6 kreeg ik al de eerste social media berichten binnen van creatieve oplossingen zoals het thuis bezorgen van maaltijden van sterrenrestaurants of in allerijl geopende ‘drive-thru’s’ bij tankstations. Feit blijft dat door deze overheidsmaatregel tegen het Corona-virus de omzetten verdampen of verdwijnen.

We mogen ongelooflijk trots zijn op ons secretariaat. Zoals ze snel en adequaat hebben gereageerd direct nadat de eerste verregaande maatregelen bekend werden gemaakt. Ik denk dat er maar weinig belangenverenigingen waren die dezelfde avond een volledig ingericht crisisteam hadden ingericht. Namens al onze leden: grote dank daarvoor! Wij waarderen dat enorm!

Ik zie achter de schermen dat er enorm veel vragen binnenkomen van leden. Daarom heeft het secretariaat ook een Meldpunt Corona-virus opgestart (corona@beta-tankstations.nl). Dit meldpunt staat open voor de hele branche. Of je nu lid bent of niet. In crisistijd ben je er voor elkaar. En dit geeft tegelijkertijd het belang van verenigde ondernemers aan. De zeer goede en directe contacten met de VNPI werpt direct haar vruchten af ten gunste van ons allemaal. Ook de nieuwe overheidshulp voor ondernemers wordt direct panklaar voor ons uitgewerkt met hulpmiddelen als standaardbrieven, direct telefonische bereikbaarheid en antwoord op specifieke persoonlijke vragen. Ga er maar aanstaan.

En we hebben wat afgemopperd op de overheid. En dat zullen we op gepaste manier ook blijven doen. Maar wat mogen we trots zijn dat de laatste kabinetten goed op de centen hebben gepast zodat we nu gebruik kunnen maken van een snelle en goede regeling die ons op meerdere fronten gaat helpen bij onze bedrijfsvoering. En uiteraard de opbeurende en positieve woorden van onze Minister President en Koning dragen bij aan een positieve instelling van onze gasten, ondernemers en collega’s.

Deze strijd gaan we winnen. Daar zijn we creatief genoeg voor en met elkaar maken we een vuist. Dat tekent de inborst van BETA.

BETA Power!

Zorg goed voor u zelf en voor elkaar.

Ewout Klok

Voorzitter BETA
info@tankbijklok.nl

 

PS: we doen het zoals altijd natuurlijk samen met onze fantastische medewerkers. Ons opleidingsfonds OOTW steekt ze daarom – helemaal terecht – een hart onder de riem.

 

 

 

 

 

 

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken