“Gratis koffie aan truckers en zorgmedewerkers, dat zou een mooi gebaar zijn”

Hadden we het op  9 maart nog over “geen handen schudden” en was de boodschap op 13 maart “niet hamsteren”, op 24 maart kregen we te horen dat er een periode van een “intelligent lockdown” ingaat. Niemand had dit 3 weken geleden ook maar enigszins voor mogelijk gehouden maar toch is het werkelijkheid. Tot 1 juni geen bijeenkomsten en evenementen, samenscholingsverboden, contactberoepen mogen hun beroep niet uitoefenen, etc, etc bovendien zal er gehandhaafd worden met forse boetes.

De vitale sectoren die in essentiële levensbehoeften voorzien zoals supermarkten, apotheken, postkantoren, banken en tankstations mogen niet, maar moeten hun deuren open houden.

Vorige week werd er door Cora van Nieuwenhuizen, de minister van infrastructuur en waterstaat een beroep gedaan op de tankstations in Nederland in verband met een oproep van TLN (Transport en Logistiek Nederland), die constateerde namelijk grote problemen bij de vrachtwagenchauffeurs die van de ene op de andere dag nergens meer terecht konden. Onder normale omstandigheden zouden we als branche gevleid zijn door een dergelijk verzoek van de minister, daar was nu echter geen tijd voor en als branche hebben wij deze oproep direct opgepakt en overal in het land zijn stations druk in de weer om al hun klanten, inclusief de truckers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Diezelfde minister van Nieuwenhuizen was heel toevallig een maand geleden op ons tankstation voor een pitstop (broodje, koffie, sanitaire stop) toen ze op werkbezoek was in Zeeland. Ik neem aan dat ze dat vaker doet als ze in den lande onderweg is, zij weet dus als geen ander wat onze stations te bieden hebben en in die zin was het dus ook niet verwonderlijk dat die zij die oproep deed aan onze branche. En op deze manier wordt nog maar eens bevestigd, datgene wat wij ook al jaren roepen als BETA, namelijk dat naast al datgene wat wij commercieel doen, we ook een maatschappelijke functie hebben en dat wordt in deze barre tijden maar weer eens extra duidelijk. Als vitale sector zijn we elke dag druk in de weer om er voor te zorgen dat andere vitale sectoren zichzelf en de benodigde goederen kunnen blijven vervoeren.

Petje af voor onze medewerkers die er voor zorgen dat we in deze barre tijden datgene wat van ons gevraagd wordt kunnen blijven leveren, maar ook petje af voor ons secretariaat en in het bijzonder Tim Schoenmakers die iedere dag druk in de weer zijn om u constant van de laatste en juiste informatie te voorzien.

Grote bewondering en respect hebben we voor de mensen in de zorgsector die dag en nacht bezig zijn en alles op alles zetten om het beheersbaar te houden, maar ook de mensen in politiek Den Haag die belangrijke beslissingen moeten nemen in de maatregelen tegen de verspreiding van het virus en er voor moeten zorgen dat wij als ondernemers kunnen blijven ondernemen met werkbare regelingen.

Wat zou het een mooi gebaar zijn, wanneer wij als tankstations de truckers en zorgsector gratis koffie gaan aanbieden.

Ik wens u en uw naasten veel gezondheid en pas goed op jezelf!

En zoals we gewend zijn bij BETA met z’n allen schouders er onder en er tegenaan, laten we ook energie putten uit het feit dat China vandaag de vrijheid weer heeft aangekondigd.

W. van Gorsel
Shell Rilland
Vice-voorzitter BETA

 

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken