Welke gegevens van uw werknemers mag u delen?

Als er een werknemer ziek wordt moet u als werkgever een aantal organisaties inschakelen. U moet de werknemer aanmelden bij de bedrijfsarts, er moet worden gerapporteerd naar de arbodienst en bij een langdurig zieke werknemer moet uiteindelijk ook contact worden opgenomen met het UWV. Soms moet u ook gegevens aanleveren bij de verzuimverzekeraar, als u deze in de arm genomen hebt. Het is hiervoor belangrijk om te weten welke gegevens u dan verplicht bent te delen, zonder dat u de privacywetgeving overtreed.

Over het onderwerp ‘delen van gegevens’ zeggen onze juristen het volgende: “een verzuimverzekeraar mag voor de zogenaamde claimbeoordeling een aantal gegevens ontvangen, zonder dat hier privacywetgeving mee wordt overtreden. Dit zijn gegevens die de arbodienst op grond van de regels die opgesteld zijn door de Autoriteit Persoonsgegevens gewoon moet aanleveren.”
Dit betekent dat de gegevens die voor een dergelijke actie genoodzaakt zijn gewoon doorgegeven mogen worden. Als uw arbodienst er op staat om de gegevens niet op te sturen, laat uw verzuimverzekeraar dan direct contact opnemen met de arbodienst. Dit neemt voor u tijd en moeite weg en dan weet u dat dit goed wordt opgelost.

Heeft u vragen met betrekking tot het aanleveren van gegevens bij instanties of organisaties of twijfelt u of dit mag? Neem dan contact op met het BETA-secretariaat, wij kunnen u helpen met vragen zoals deze. Bel ons via 010-411 1180 of mail info@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken