Week van de veiligheid: Overval

Helaas hebben tankstations soms nog te maken met een overval. In de afgelopen jaren is hier veel aan gedaan en is de veiligheid voor werknemers veel beter gewaarborgd. Denk hierbij aan de kooi, alarmknopjes en meer kennis over de omgang met dit soort situaties. Toch is het belangrijk om het onderwerp altijd weer te blijven aanstippen. Zo ook in de Week van de Veiligheid, waar o.a. overval een van de thema’s is.

Medewerkers van het tankstation kunnen met een overval een traumatische ervaring meemaken. Het is dan ook natuurlijk niet niks als iemand een (gewapende) overval pleegt terwijl je rustig aan het werk bent. In de meeste gevallen houdt de medewerker van dienst er geen fysieke klachten aan over, terwijl mentaal zo’n situatie een flinke impact op iemand kan maken. Daarom is het belangrijk om als werkgever de werknemers goed voor te bereiden op mogelijke situaties, ook al is de kans enorm klein dat het gebeurd. Daarnaast is het belangrijk om, indien een werknemer dit nodig heeft, de juiste hulp te kunnen bieden bij zo’n situatie. Dit kan bijvoorbeeld via Slachtofferhulp Nederland. Het is ook mogelijk om een schadevergoeding aan te vragen via Schadefonds Geweldsmisdrijven. Neem voor dit soort situaties contact op met het BETA-secretariaat, wij helpen u hier graag mee.

E-learnings
BETA Opleidingen heeft over dit onderwerp een speciale module gemaakt. Dit betekent dat uw werknemers via het online leerplatform Power UP aan de hand van deze module kunnen trainen hoe ze moeten omgaan met dit soort situaties. Daarnaast biedt Power UP ook andere nieuwe online trainingen aan zoals ‘omgaan met agressie’.

Wilt u meer weten over het onderwerp overval, heeft u hulp nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 1180 of mail naar info@beta-tankstations.nl. Voor vragen over het opleidingsaanbod en Power UP kunt u mailen naar opleidingen@beta-tankstations.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken