Waterstof krijgt de aandacht op EV Experience in Zandvoort

Circuit Zandvoort was drie weken na de Grote Prijs van Nederland afgelopen weekend het decor van de ‘EV Experience’. Dit evenement stond volledig in het teken van elektrisch rijden voor consument, autoliefhebber en ondernemer. Omdat dit evenement volledig gericht was op de toekomst van mobiliteit organiseerde BETA op 24 september 2021 samen met o.a. de NWBA, Shell en RAI Nederland een congres omtrent waterstof. Deze nieuwe brandstof zal samen met elektriciteit de oplossing moeten zijn voor het halen van de ‘zero emission goals’ van de Europese Unie en Nederland.

Terwijl de verschillende elektrische bolides geruisloos voorbijraasden over het parcours, verzamelde zich een breed scala aan mensen zich in de ‘strandtent’ op een duin te midden van het circuit. Het evenement werd onder andere druk bezocht door BETA-leden die graag met waterstof aan de gang willen. Een van die leden was Huub Minten, die als pionier al reeds in Move On-magazine aan het woord kwam. Geboeid luisterde Huub samen met collega-ondernemers en andere mensen die meer over waterstof te weten wilde komen naar de verschillende sprekers. Wim van Gorsel, oud-bestuurslid van BETA was een van de sprekers om toe te lichten hoe BETA bij had gedragen aan de haalbaarheidsstudie ‘Rotterdams tankstation van de toekomst’. In deze businesscase, die gerealiseerd was met DKTI subsidie, werd het station van BETA-lid Koen van der Knaap onder de loep genomen en werd er gekeken hoe er op zijn station de verkoop van waterstof gerealiseerd kon worden.

Nadat alle sprekers aan het woord waren gekomen, en het bijna tijd was voor de door BETA aangeboden netwerkborrel, probeerde Huub nog maar eens de urgentie duidelijk te maken bij Alexia Michel van het Ministerie van Infrastructuur. “Wilt u er zorg voor dragen dat de informatie ook bij lagere overheden beter bekend wordt? Zij houden vaak de boot af omdat ze gewoonweg de kennis niet hebben.” De andere tankstationondernemers knikte instemmend en herkende zich in deze vraag. Alexia Michel erkende het probleem en gaf aan dat er aan de informatievoorziening wordt gewerkt.

Een vaak belangrijk onderdeel van zo’n dag is de netwerkborrel. Omdat dit evenement een van de eerste was sinds de doorgevoerde versoepelingen, vond BETA dat zo’n borrel zeker niet mocht ontbreken. Er werd onder het genot van een hapje en een drankje nog nagepraat over waterstof, elektrisch rijden en veel meer.

Wij danken alle ondernemers die aanwezig waren bij het evenement en kijken snel uit naar de volgende keer dat wij u fysiek mogen treffen. Benieuwd hoe BETA zich nog meer inzet voor de energietransitie, lees dan onze position paper. Heeft u naar aanleiding van dit event vragen over waterstof of elektrisch laden, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 1180 of mail info@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken