Wat betekenen de nieuwe maatregelen?

Update: 24 maart om 15:45 uur

Op 23 maart zijn er opnieuw strengere maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Wat betekenen deze maatregelen voor de tankstationsector? Kort samengevat zijn er twee veranderingen die voor u direct relevant zijn.

“Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.” 

Vanaf heden bent u verplicht om maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Waarschijnlijk doet u dit al langere tijd. U kunt daarbij gebruikmaken van de hulpmiddelen die BETA biedt, waaronder de posters en vloerstickers.

Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.

De gehele keten van olie- en brandstofvoorziening – van raffinaderij tot tankstation – is een vitale sector. Het is belangrijk voor het land dat de sector door blijft draaien. Voor mensen die op tankstations werken, betekent dit dat de officiële lijn vanuit de overheid is dat zij niet thuis moeten blijven zolang zij zelf niet ziek zijn. Mogelijk wijkt dit af van het beleid dat u eerder gecommuniceerd heeft binnen uw onderneming.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel en veranderen iedere dag. Wij kunnen ons goed voor stellen dat u vragen heeft, die kunt u blijven stellen via corona@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken