Voorkom te hoge afdrachten met de Whk-controle van VCSW

Zoals u weet zorgt BETA er graag voor dat u zoveel mogelijk voordeel uit uw lidmaatschap kunt halen. Dit is één van de redenen van de samenwerking met VCSW.

Binnenkort kunt u uw jaarlijkse beschikking gedifferentieerde premie werkhervattingskas (Whk) van de Belastingdienst verwachten.
In deze beschikking staat wat u als werkgever in 2021 moet betalen aan Whk-premie. Voordat u ermee aan de slag gaat raden we u aan deze goed te controleren. En wel hierom.

Besparing van tienduizenden euro’s.
Zoals de naam al een beetje aangeeft, is de Whk allesbehalve een abc’tje. Met termen als wegingsfactor, individuele premiecomponent WGA-lasten en nog een berg afkortingen is het zelfs dusdanig complex dat u er als werkgever zelf ziek van zou worden. Omdat ongeveer een kwart van alle beschikkingen fouten en onterechte aannames of verouderde gegevens bevatten, is de kans groot dat u als werkgever teveel premie betaalt. Althans, als je het niet controleert of laat controleren. Doet u dat wel, dan kan dat op jaarbasis tienduizenden euro’s besparing opleveren.

Als BETA-lid kunt u gebruik maken van de diensten van VCSW, dus voorkom een te hoge Whk-premie en laat de controle uitvoeren door de specialisten van VCSW. Neem contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 11 80 of info@beta-tankstations.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken