Zijn uw maaltijdbezorgers verzekerd?

De huidige coronamaatregelen staan het toe om broodjes op bestelling te bereiden en te bezorgen. Nu steeds meer tankstations overgaan op bezorging brengt dit ook risico’s met zich mee. Want zijn uw bezorgers die per scooter of e-bike bezorgen wel verzekerd? En wie is er aansprakelijk als er een ongeluk gebeurt? Maakt u gebruik van bezorging of bent u in verband met de coronacrisis voornemens dit te doen, neem dan direct contact op met uw verzekeraar en informeer naar de huidige situatie.

Op het secretariaat kwam via corona@beta-tankstations.nl (het meldpunt van BETA voor al uw corona-gerelateerde vragen) de vraag met betrekking tot het verzekeren van bezorgers binnen. Het blijkt dat binnen de aansprakelijkheidsverzekering van de ondernemer het zogenoemde ‘bezorgrisico’ niet was opgenomen. Als dit bij u hetzelfde geval is dan loopt u als werkgever een aansprakelijkheidsrisico in het geval van een ongeluk of andere vervelende situatie.

BETA adviseert u daarom om contact op te nemen met uw verzekeraar om te informeren naar het bezorgrisico. Heeft u problemen omtrent uw verzekering of heeft u vragen, neem dan contact op met het BETA-secretariaat en wij denken met u mee.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken