Versoepelingen vanaf 28 april, dit verandert er voor tankstations

 Tijdens de persconferentie van 20 april 2021 zijn er versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd door het kabinet. De grootste versoepelingen zijn de afschaffing van de avondklok met ingang van 28 april 2021 en de opening van de terrassen voor horeca. Voor tankstations betekent dit dat zij vanaf 28 april 2021 ook tussen 21:45 en 4:30 weer levensmiddelen en tabak mogen verkopen. De eet- en zitgelegenheden bij tankstations moeten nog steeds gesloten blijven en er mag alleen eten en drinken worden afgehaald of bezorgd.

Tankstations vallen sinds het begin van de coronacrisis onder ‘essentiële winkels’, dit betekent dat tankstations open mochten blijven toen andere winkels dicht moesten. Tijdens de avondklok mochten tankstations openblijven maar mochten er geen levensmiddelen en tabak worden verkocht, alleen warme dranken waren toegestaan. De eet- en zitgelegenheden bij tankstations mochten ook niet gebruikt worden, dit zal tot nader orde nog steeds het geval zijn. Het is voor grote tankstations met een dergelijke mogelijkheid niet toegestaan van hun meubilair een buitenterras te maken, om toch gasten buiten te kunnen ontvangen. Voor een terras is een vergunning nodig die door de gemeente verleend moet worden. Zonder een dergelijke vergunning is het niet toegestaan om een terras te exploiteren.

Verder blijven de basisregels zoals deze nú gelden nog steeds belangrijk. In de shop moet er 1,5m afstand gehouden worden, het dragen van een mondkapje is voor klant en medewerker verplicht en er mogen niet teveel mensen tegelijkertijd in de shop aanwezig zijn. Het is nog steeds heel belangrijk om de shop goed schoon te houden en plekken als deurklinken, hendels en de pinpad regelmatig te desinfecteren.

Zodra er meer versoepelingen worden aangekondigd zullen wij u uiteraard opnieuw informeren wat dit voor tankstations veranderd. Heeft u naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen van 28 april 2021 vragen of opmerkingen, neem dan contact op met ons Corona Meldpunt via 010-411 1180 of mail naar corona@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken