Versoepelingen per 26 juni 2021

In de persconferentie van vrijdag 18 juni heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd vanwege de teruglopende besmettingscijfers en de steeds hoger wordende vaccinatiegraad. Stap 4 van het openingsplan zal vanaf 26 juni 2021 in werking worden gezet en hiermee wordt weer meer mogelijk. De meeste plekken mogen weer open en vaak ook zonder veel restricties zoals mondkapjes, testen of een maximaal aantal mensen. Het belangrijkste is dat anderhalve meter nog steeds de norm blijft, deze afstand houden blijft van groot belang. De verschillende versoepelingen betekenen voor onze branche per 26 juni het volgende:

De mondkapjesplicht vervalt grotendeels
De mondkapjesplicht zal grotendeels vervallen. Op bepaalde plekken zoals het OV moet het mondkapje nog worden gedragen. Daarnaast moet er een mondkapje worden gedragen waar de anderhalve meter echt niet kan worden gewaarborgd. De mondkapjesplicht blijft bij tankstations dan ook gelden voor medewerkers in de bakery en achter de kassa als hier medewerkers binnen 1,5m van elkaar moeten werken.

Alle locaties en evenementen open op anderhalve meter, met voorwaarden
Tankstations mochten sinds het afschaffen van de avondklok al weer volledig open, dit blijft uiteraard zo. Er zijn nog wel voorwaarden voor binnen- en buitenruimtes. In ruimtes waar mensen een vaste zitplaats hebben, bijvoorbeeld in uw station om een broodje te eten, moeten mensen geplaceerd worden met onderling anderhalve meter afstand. De tafels en stoelen in het restaurantgedeelte moeten dus met afstand uit elkaar staan. Als klanten komen eten op uw station is een registratie en een checkgesprek vooraf verplicht.  Voor uw station betekent dit dat u zowel de statafels alsook het zitgelegenheden in gebruik mogen worden genomen. Hierbij dient u wel de 1,5m-regel in acht blijven nemen, daarnaast dient u dus een registratiesysteem met een checklist op te tuigen. De versoepelingen geven ook meer ruimte voor ruimtes waar mensen geen vaste plek hebben, zoals een winkel of museum. Hier geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5m2.

Dit zijn de belangrijkste versoepelingen voor tankstations, wat weer een aangenamer bezoek aan uw station mogelijk maakt. De mondkapjesplicht vervalt, op een paar uitzonderingen na, en uw restaurantmogelijkheden mogen weer in gebruik worden genomen. Heeft u nog vragen over de nieuwe versoepelingen met ingang van 26 juni 2021, neem dan contact op via corona@beta-tankstations.nl of bel 010 – 411 1180

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken