Verduurzamen met de nieuwste service ‘MijnZonadvies’

Elk tankstation heeft te maken met uitdagingen rondom duurzaamheid: productiekosten verlagen, minder grondstoffen gebruiken en duurzame producten op de markt brengen. Het energiezuiniger maken van het bedrijfspand hoort daarbij, net als het zelf opwekken van duurzame energie. BETA ondersteunt haar leden bij het verduurzamen/vergroenen van hun tankstation. Dit doen wij onder andere via onze samenwerking met Stichting Energieke Regio, die onafhankelijk advies verstrekt.

Graag brengen wij de service MijnZonadvies van Energieke Regio onder uw aandacht: het laten onderzoeken of zonnepanelen op uw luifel en/of dak aantrekkelijk zijn en de mogelijkheid van het aanvragen van een SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energie) voor het plaatsen van zonnepanelen.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft deze SDE-subsidie in het leven geroepen en de inschrijvingsronde voor het najaar van 2019 gaat van start op 29 oktober en sluit op 11 november. Energieke Regio kan uw onderneming of maatschappelijke organisatie begeleiden middels een onafhankelijk advies over de businesscase voor zonnepanelen en de aanvraag van deze subsidie.

Als BETA-lid bieden we u gratis een eerste vrijblijvende verkenning aan ter waarde van €150,- via MijnZonadvies van Energieke Regio. U krijgt na aanmelding een uitgebreide factsheet met op maat gemaakte uitleg over de (on)mogelijkheden en financieringsopties en u kunt bellen met de adviseur. Als u besluit verdere stappen te ondernemen kan Energieke Regio voor u een offerte voor het uitgebreidere zonnepanelenadvies opstellen en/of de SDE-subsidie voor u aanvragen, de kosten voor het vervolg zijn voor eigen rekening.

Wilt u weten of uw onderneming of organisatie in aanmerking komt voor de subsidie?
Ga dan naar https://mijnzonadvies.energiekeregio.nl/BETA.

Aanmeldingen t/m 1 oktober 2019 worden gegarandeerd tijdig ingediend, maar meldt u zich bij voorkeur zo spoedig mogelijk aan. Op de website en in deze flyer vindt u meer informatie.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken