Bijgesteld advies bakery en corona (afhalen en bezorging toegestaan)

Laatste update: 17 maart om 12.00 uur

Sinds zondagavond 15 maart om  18.00 uur moeten alle eet- en drinkgelegenheden de deuren sluiten. Inmiddels is duidelijk dat bezorgen en afhalen mogelijk blijft . Vermijd drukte, en zorg dat uw gasten niet dicht op elkaar staat. De consumptie moet mee naar huis genomen worden en niet ter plaatse opgegeten worden.

BETA adviseert alle locaties met bakery om:

  • alle zit- en sta-gelegenheid te verwijderen en/of  af te zetten zodat niemand er meer kan zitten of staan. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat mensen zich niet langer in het tankstation ophouden dan noodzakelijk.
  • geen broodjes en/of koffie meer op bestelling te bereiden, maar eventueel vooraf te bereiden en verpakt te verkopen vanuit de winkel

De logica achter alle overheidsmaatregelen is om niet noodzakelijk contact tussen mensen zoveel mogelijk te vermijden. Dat doet u door te voorkomen dat mensen hun consumptie in het station nuttigen. U kunt vanuit de winkel eten en drinken verkopen en dit meegeven voor onderweg.

Wij hebben inmiddels begrepen dat de KLPD de stations die langs de rijksweg liggen, laat weten dat zij hun bakery geheel moeten sluiten. Enkele grote maatschappijen hebben (mede daarom) besloten de bakery’s geheel dicht te doen, ook vanwege de onrust die er ontstaat onder de medewerkers. Het kan zijn dat uw medewerkers hiernaar verwijzen. Weet dan dat bovenstaand advies in lijn is met wat de overheid communiceert. Algehele sluiting van de bakery is niet verplicht, mits u zich aan de opgelegde beperkingen houdt.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken