Tilburg stimuleert vervoer op waterstof

De gemeente Tilburg gaat samenwerken met regionale partijen om rijden op waterstof te stimuleren. Deze ‘waterstofcoalitie’ wil zorgen voor voldoende voertuigen en een afleverpunt. Tilburg wil naast het elektrisch rijden ook het rijden op waterstof stimuleren. Er zijn nu nog geen waterstof-afleverstations en dus ligt daar een kans voor tankstations om eens met de gemeente te gaan praten denkt BETA. De gemeente moet ook nog de aankoop en het gebruik van waterstofvoertuigen gaan stimuleren. Dat is het bekende kip-ei verhaal. Daarom kondigt de gemeente aan om samen te gaan werken met regionale partijen.

Middels een intentieverklaring spreken verschillende partijen zich uit om deel te gaan nemen aan de waterstof Coalition of the Willing Midden-Brabant. Zij willen gaan proberen om te zorgen voor voldoende auto’s opdat er een waterstofpunt gerealiseerd kan worden. Naast de gemeente Tilburg zelf bestaat de gemeente Tilburg uit ongeveer 10-15 lokaal en regionaal actieve bedrijven. Zo wil het Brabants Afval Team (BAT) met twee inzamelvoertuigen op waterstof gaan rijden. Voor deze voertuigen zijn geen batterij-elektrische varianten voorhanden, omdat de capaciteit van de batterijen niet voldoende is. Daarom zet het BAT in op waterstoftechnologie. Met behulp van de genoemde Coalition of the Willing worden stappen gezet om waterstofvoertuigen te introduceren.

Dit is nu een typerend voorbeeld voor tankstationondernemers om direct aan de bel te trekken bij de gemeente om te kijken wat hun rol in deze ontwikkeling en plannen zou kunnen zijn. Wacht niet af en stelt u zich als ondernemer, niet alleen in Tilburg maar ook elders, pro-actief op. Op die manier kunt u de energietransitie in gaan om de toekomst voor uw station veilig te stellen. U kunt hiervoor ook onze conceptbrief aan de gemeente downloaden.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken