Steeds meer deelnemers waarschuwingsregister personeel

Onlangs zijn Genevieve van Doornik en Wim van Gorsel namens BETA aanwezig geweest bij de jaarlijkse deelnemersbijeenkomst van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD).  Tijdens deze bijeenkomst werd stilgestaan bij de groei van het waarschuwingsregister het gebruik van persoonsgegevens.

In het waarschuwingsregister wordt personeel opgenomen dat zich schuldig heeft gemaakt aan interne fraude. Op het moment dat nieuw personeel wordt aangenomen, kan via een eenvoudige check in het register worden gekeken of iemand zich eerder schuldig heeft gemaakt aan interne fraude.

In 2016 hebben steeds meer ondernemers in de detailhandel zich aangesloten bij het waarschuwingsregister van de FAD, het gebruik neemt toe. Hiermee geeft de detailhandel een sterk signaal dat de aanpak van interne fraude een belangrijk thema is, dat voortvarend wordt aangepakt. Uiteindelijk moet een check in het Register een vast onderdeel worden van iedere sollicitatieprocedure. BETA-leden kunnen gratis deelnemen aan het dit register omdat BETA zich rechtstreeks heeft aangesloten bij stichting FAD.

Geef fraudeurs geen kans om binnen uw bedrijf en de gehele detailhandel zich schuldig te kunnen maken aan vergrijpen als diefstal, oplichting en verduistering!  Meld u daarom vandaag nog aan door middel van het invullen van de de toetredingsverklaring en stuur deze ondertekend naar het BETA-secretariaat (beta.doornik@sde-bv.nl, of fax: 010 – 411 66 61). Wij melden u aan bij het de Autoriteit Persoonsgegevens en leveren alle benodigde documenten.

Heeft u nog vragen, bel dan gerust met Geneviève Doornik van het BETA-secretariaat (010 – 411 11 80).

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken