Waterstof-event groot succes maar uitgesteld

Alhoewel we maanden geleden totaal niet konden bedenken dat óns’ waterstof-congres op 2 oktober j.l. op zoveel belangstelling zou kunnen rekenen bij onze achterban zijn we alsnog super trots dat we meer dan 50 aanmelding via BETA hadden binnengekregen en we zelfs meer dan 120 inschrijvingen in totaal hadden… Wat een succes! Alhoewel Corona roet in het eten gooide voor het congres, mochten alle kaarthouders alsnog naar de EV Experience in Zandvoort toe. We hopen dat u er goed van genoten heeft.

Circuit Zandvoort
Al weten we inmiddels dat de energietransitie versneld wordt door Corona en iedereen weet dat we daar toch in mee zullen moeten gaan. Een dergelijk groot Electric Vehicle Event (EV Experience) gedurende drie dagen (op 2,3 en 4 oktober) in Zandvoort geeft wel aan dat elektrisch rijden en laden ‘hot’ is. Het gaat eraan komen en we willen daar graag allemaal meer van weten en ervaren. En waterstof is ook een vorm van elektrisch rijden. Daarom was de combinatie van kennisoverdracht en ervaringen met het nieuwe circuit in Zandvoort zo mooi. Iedereen wilde dat circuit nu ook wel eens zien en ervaren door daar rond te rijden in diverse elektrische voertuigen. Door Corona waren eerder dit jaar de races helaas afgelast. Velen hebben daarvoor toen dure kaarten voor gekocht. Via BETA waren ze dit keer op 2 oktober voor leden (met korting) 40 euro.

Gids-functie
BETA heeft meegedaan bij het onderzoek van Koen van der Knaap op zijn station in Rotterdam naar de mogelijkheden voor “Het tankstation van de toekomst”. Daaruit zijn weer veel ervaring en leerpunten gekomen die zouden worden gepresenteerd op het congres. Ook overheden en fleetowners zouden aanwezig zijn en hun ambities toelichten. En toe kwamen de strengere maatregelen van Corona….. ook ons event afgelast. BETA en onze partners waren teleurgesteld maar begrijpen het wel. We waren gelukkig overeengekomen dat als dit zou gebeuren we het congres zouden verplaatsten om iedereen alsnog te bereiken met ieders verhaal op waterstofgebied. Als BETA hebben we een ‘gids-functie’ voor onze leden en delen we graag informatie.

Voorjaar 2021
We zijn nu bezig te kijken wanneer we het congres alsnog kunnen gaan houden. Alle kaarten blijven dus geldig en we houden u op de hoogte. Wellicht kunnen we dan alsnog de geplande BETA-borrel houden om lekker bij te praten en te netwerken met alle genodigden. Het bestuur beraadt zich constant erover hoe u het best geïnformeerd wordt over de energietransitie al moeten we helaas keer op keer onze branche weer ‘uitleggen’ aan ambtenaren die het toekomstig beleid bepalen. Ook de politieke lobby richting Den Haag is nodig. Uitleggen dat wij graag transformeren in energyhubs om de energielocaties van de toekomst te zijn en blijven. Dat we eerder die verandering al hebben doorlopen van kolen naar motorbrandstoffen. Seen that, done that before……

Advies
Mocht u advies willen hebben over deze transitie bij uw gemeente, dan wel onderhandelingen moeten gaan voeren over nieuwe verhuurcontracten, bel ons op het secretariaat dan via 010-41 11 180 of mail naar lisanne@eendrachtbv.nl. Wij weten veel en kunnen u helpen aan begeleiding op locatie om deze nieuwe stappen te gaan maken. En voorts blijven we u wekelijks informeren. Lees daarom de nieuwsbrief en ook Move On goed en daar uw voordeel mee. BETA, de grootste MKB belangenbehartiger in de tankstationbranche. Voor ons staat u op nummer 1!

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken