Rookruimtes werkplek verboden vanaf 1 januari 2022

Het rookverbod wordt vanaf 1 januari 2022 verder uitgebreid naar de werkvloer. Elke werknemer heeft recht op een rookvrije werkplek en de werkgever is hier voor verantwoordelijk vanaf 1 januari 2022. Vanaf het nieuwe jaar is het daarom verboden om nog te roken in binnenruimtes op de werkvloer. Dit heeft als gevolg dat rookruimtes gesloten moeten worden.

Daarnaast dient u als werkgever regels en protocollen op te stellen omtrent het roken op het werk. Het is vanaf 1 januari 2022 verboden om te roken op de werkplek, dus naast rookruimtes is roken in een bedrijfsvoertuig of op buitenplaatsen waar gewerkt wordt ook verboden.

De NVWA zal namens de overheid toezien op de naleving van de regels omtrent het uitgebreide rookverbod. Dit betekent dat zij boetes kunnen opleggen als zij constateren dat de regels niet worden nageleefd en er vanaf 1 januari 2022 nog wél gerookt wordt op de werkplek.

Heeft u vragen over het verder uitgebreide rookverbod vanaf 1 januari, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via info@beta-tankstations.nl of bel 010 – 411 1180

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken