Regel blijft: houdt 1,5 meter afstand in de shop

Sinds kort zijn de regels rondom het winkelen in niet-essentiële winkels verruimd, er kan nu worden gewinkeld op afspraak.
Deze versoepelingen kunnen uiteraard voor verwarring zorgen welke regels er nu precies voor u gelden. Voor de tankshops verandert er echter niets met de komst van deze versoepelingen. De al reeds geldende regels blijven van kracht.

De hoofdregel die voor tankshops, op het gebied van afstand, blijft gelden is: houdt 1,5 meter afstand. Dit betekent dat alle klanten in de shop 1,5 meter afstand moeten kunnen houden van elkaar en van medewerkers. Het kan per tankshop verschillen hoeveel klanten er op basis van die regel binnen kunnen zijn. Een richtlijn die kan worden gebruikt is één klant per 10m2, dit kan echter verschillen op basis van hoe uw shop is ingericht. U kunt bij de ingang aangeven hoeveel klanten er maximaal tegelijkertijd in de shop mogen. Geef, indien mogelijk, duidelijk een route aan die klanten in de shop moeten volgen om te voorkomen dat klanten elkaar binnen 1,5 meter moeten passeren om bijvoorbeeld naar buiten te gaan. Daarnaast is het verstandig om op de grond een duidelijke wachtrij aan te geven voor de kassa, zodat klanten weten welke afstand zij moeten bewaren op degene voor hen als zij in de rij staan.

Heeft u verdere vragen over de geldende coronaregels op tankstations, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010 – 411 1180 of mail naar ons Corona meldpunt via corona@beta-tankstations.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken