Uitspraak rechtbank Den Haag geschorst, avondklok blijft gelden

Update 16-2-2021 20:48 uur

De uitspraak van de Haagse rechtbank dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, is geschorst. Dat heeft het hof in Den Haag bepaald. Dat betekent dat er voorlopig – in ieder geval tot en met donderdag 18 februari as. – een avondklok is. De Staat ging tegen deze uitspraak in beroep en vroeg in een spoedappèl de rechter de uitspraak te schorsen, zodat de avondklok toch niet van tafel zou gaan tot in ieder geval de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep, komende vrijdag om 10.00 uur. Het Hof is hierin meegegaan. Vooralsnog verandert er voor tankstations dus niets.


Update 16-2-2021 11:58 uur

De avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die was aangespannen door de stichting Viruswaarheid. De maatregel is op verkeerde gronden genomen, oordeelt de rechter.

Er is dus ook nog niet duidelijk wat dit betekent voor tankstations. Inmiddels heeft de Staat hoger beroep aangetekend. Het beroep dient vanmiddag nog, om 16.00 uur. Het moet er voor zorgen dat de avondklok van kracht blijft, totdat er inhoudelijk gekeken kan worden naar de gronden waarop de rechter het middel nu van tafel heeft geveegd.

Wij adviseren u daarom ervan uit te gaan dat er vooralsnog niets verandert, en de avondklok gewoon zal blijven gelden. Zodra we meer weten over de situatie informeren wij u direct.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken