Preventiecampagne AMBER Alert – Dag van het Vermiste Kind

BETA heeft al enige jaren een samenwerking met Amber Alert. Deze samenwerking heeft een grote positieve uitstraling en sluit naadloos aan bij de visie van BETA om ook het sociaal maatschappelijke karakter van een tankstation steeds te benoemen.

Wat is AMBER Alert?
Jaarlijks raken er honderden kinderen vermist. De meeste worden snel weer teruggevonden. Enkele keren per jaar vreest de politie echter voor het leven van een vermist of ontvoerd kind. Voor deze gevallen wordt een landelijk AMBER Alert verstuurd.

Maandag 25 mei is het de Dag van het Vermiste Kind. Naar aanleiding van deze dag lanceren AMBER Alert en de Nederlandse Politie een preventiecampagne: De ‘#GeefJezelfNietBloot’-campagne, die in meer dan twintig landen wordt verspreid, staat in het teken van online grooming oftewel digitaal kinderlokken. Het doel is om tieners ervan bewust te maken dat online interacties, hoe onschuldig ze ook lijken, soms nare gevolgen kunnen hebben. Hoewel online grooming zelden tot een vermissing leidt, werd er afgelopen juni nog een AMBER Alert uitgestuurd voor een twaalfjarig meisje dat slachtoffer werd van digitaal kinderlokken.

De ‘#GeefJezelfNietBloot’-campagne bestaat uit een preventiefilmpje waarin simpele, maar belangrijke, tips aan tieners worden gegeven om zich te beschermen tegen online groomers. Deze vuistregels zijn tot stand gekomen in samenwerking met experts van de politie.

Deel deze campagne op uw tanktation!
Onze tankstations bevinden zich in het hele land en er komen dagelijks vele mensen over de vloer. Bovendien zijn we vaak tot laat open… Daarom roepen wij, samen met AMBER Alert, alle BETA-leden op om deel te nemen aan deze campagne. Dit kan heel eenvoudig. Download de campagne-poster en/of het animatiefilmpje HIER en deel het vervolgens op uw schermen, website, app of social media.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken