Positieve coronaberichten uit de branche

Er wordt nu al een aantal weken een intelligente lockdown gehanteerd, met alle gevolgen van dien, om het coronavirus terug te dringen. In de eerste weken werd u als ondernemer uiteraard overvallen met alle maatregelen die de overheid invoerde, maar ondernemers weten steeds beter hun draai te vinden in deze tijd.

Ondanks veel gebreken zoals het uitvallen van werknemers, een daling in de omzet en veel onzekerheid zijn er ook mooie zaken die opspelen. Omdat wij als vitale sector gewoon open zijn, blijven er klanten over de vloer komen. Op het gebied van food is er minder mogelijk dan voorheen, maar er ontstaan wel allerlei mooie initiatieven op dit gebied. Vooral daar waar het gaat om eten dat je mee kunt nemen.

Twee voorbeelden ter inspiratie:

Schimmel Tankstations heeft op hun locaties in Uden en Veghel succes met de net ingevoerde broodjes bal met jus. De klassieker binnen het tankstationlandschap doet het goed als een snelle en toch warme hap. Zij inmiddels hun openingstijden weer naar normaal toegebracht, daardoor zijn mensen op ieder moment van de dag welkom en kunnen bezoekersaantallen uitgespreid worden.

  • De Haan heeft op een aantal van hun locaties een drive through opgezet. Nu alle restaurants voor bezoek zijn gesloten en het in supermarkten veelal druk is, kiezen veel mensen voor afhaalmaaltijden. De Haan laat weten dat dit een schot in de roos is en zij veel klanten blij kunnen maken met een goede maaltijd of snack zonder dat men de auto uit hoeft.

    Heeft u ook een leuk initiatief opgestart? Deel het dan met ons!

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken