Personeel & CAO

Uw team van goed opgeleide en servicegerichte medewerkers maakt het verschil in het bedrijf. De juiste mix van flexibiliteit, stabiliteit en arbeidsvoorwaarden zorgt ervoor dat u in kunt springen op de ontwikkelingen in de markt. Bovendien wilt  u als goed werkgever de zaken voor uw mensen op de juiste, eerlijke manier regelen. En dan toch gaat het soms mis; u moet bijvoorbeeld reorganiseren of een medewerker steelt uit de kassa. BETA helpt en ondersteunt u dan en creëert voor u de voorwaarden om hier op de goede manier mee om te kunnen gaan. Wij sluiten al sinds 1997 voor u de op maat gesneden branche-CAO en helpen wekelijks tientallen leden met al hun personeelskwesties. De specialisten van het secretariaat helpen u op een praktische en no nonsense manier met al uw vragen en problemen.

Eerstelijns advies

Bij het BETA-secretariaat kunt u altijd terecht voor vragen over en concreet advies op het gebied van personeel en onze CAO voor Tankstations en Wasbedrijven. Problemen worden praktisch en oplossingsgericht aangepakt. Dit gaat veel verder dan enkel het van beantwoorden van korte vragen. BETA voorziet zo nodig in een full-service pakket, waarbij u begin tot eind wordt bijgestaan in eventuele acties en procedures bij het UWV en de rechtbank. Naast de juridische kennis hebben onze juristen kennis van de branche waardoor wij goed kunnen inspelen op de situatie binnen uw onderneming. Wij zijn branchespecialist, en weten precies waar we over praten.

Wij hebben ook een BETA-personeelshandboek voor u met onder andere de meest recente contracten, huishoudelijke reglementen en regels bij arbeidsongeschiktheid. Heeft u een personeelsvraag of -probleem? Bel dan altijd eerst even met het secretariaat (010 – 411 11 80).

Waarschuwingsregister personeel

Interne fraude komt helaas regelmatig voor. Werknemers maken zich schuldig aan vergrijpen als diefstal, oplichting en verduistering in dienstbetrekking. Niet alleen levert dit vaak forse schade op, maar ook het verpest ook de werksfeer op de werkvloer. BETA biedt haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan het Waarschuwingsregister van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel. Door deel te nemen aan dit register kunt u in veel gevallen fraude voorkomen, zowel onder uw huidige als onder nieuw aan te nemen personeel.  Klik hier voor meer informatie en download hier het deelnameformulier.

CAO voor Tankstations & Wasbedrijven

BETA zorgt al sinds 1997 voor een scherpe en praktische CAO die precies aansluit op de behoeften van de branche. De eigen BETA-CAO was zo succesvol, dat ook de rest van de branche er nu mee werkt. Download hier de CAO voor Tankstations en Wasbedrijven (1 december 2017 – 31 december 2019).

Opleidingen

OOTW is het opleidingsfonds voor alle tankstations en wasbedrijven en organiseert trainingen voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers. BETA is één van de OOTW-bestuursleden. Uw collega’s realiseren voor u en voor uw medewerkers  branchespecifieke trainingen en e-learnings. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ootw.nl.