Paysafecard fraudeurs: blijf uw personeel waarschuwen!

We waarschuwen u er vaak voor, en toch gaat het nog regelmatig mis: geef nooit vouchercodes door aan de telefoon. Hamer hier op bij uw medewerkers! Echte helpdeskmedewerkers zullen nooit om codes vragen. Afgelopen week belde een collega van u uit Oldenzaal naar het secretariaat dat hij slachtoffer geworden was van fraude, en dit keer bedroeg de schade €700,-.

De oplichters  gaan steeds geraffineerder te werk. In dit geval door zich voor te doen als medewerker van de technische dienst van Tokheim. BETA-voorzitter Ewout Klok was deze week op BNR te horen om toelichting hierop te geven. Luister het hier terug: klik.

Mocht u of uw personeel toch een code op deze wijze hebben verstrekt, neem dan contact op met Paysafecard om de codes te blokkeren op tel. nr: 0900-7200722. Dit is alleen mogelijk indien de codes nog niet in gebruik zijn genomen. Ook is het verstandig een limiet in te stellen op het maximumbedrag aan Paysafe-kaarten dat per dag verkocht mag worden. Als u dan onverhoopt slachtoffer wordt van fraude is het bedrag beperkt.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken