Oplichters via Paysafe-kaarten weer actief!

Op het BETA-secretariaat kwamen de afgelopen week meerdere meldingen binnen dat de Paysafe oplichters weer actief zijn. Jammer genoeg is het ze bij 2 tankstations gelukt en de schade bedraagt bij het ene tankstation € 1.000,- en bij de andere € 1.900,-.

De oplichters gaan zeer geraffineerd te werk en weten de medewerkers ervan te overtuigen om de codes door te geven. Deze mensen kunnen (waarschijnlijk) heel overtuigend overkomen dat het allemaal goed is wat er van je gevraagd wordt, want helaas zijn er nog steeds medewerkers die aan de oplichters codes doorgeven.

Daarom is het belangrijk om uw personeel goed op de hoogte te stellen van deze misleidende praktijken zodat zij dit ook kunnen herkennen als zij de telefoon opnemen. Geef nooit een code via de telefoon door! Ook niet van telefoonkaarten! Hier zal nooit om gevraagd worden door ‘echte’ helpdeskmedewerkers.

Mocht u of uw personeel toch een code op deze wijze hebben verstrekt, neem dan contact op met Paysafecard om de codes te blokkeren op tel. nr: 0900-7200722. Dit is alleen mogelijk indien de codes nog niet in gebruik zijn genomen. Ook is het verstandig een limiet in te stellen op het maximumbedrag aan Paysafe-kaarten dat per dag verkocht mag worden. Als u dan onverhoopt slachtoffer wordt van fraude is het bedrag beperkt.

Bent u in aanraking gekomen met deze oplichters? Wij ontvangen hiervan graag een melding via beta.doornik@sde-bv.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken