Op bezoek bij: Tankstations Jongeneel

Bij BETA Wassen vinden we het altijd belangrijk om te weten hoe het er precies aan toe gaat bij haar leden. Daarom bellen we onze leden graag op of gaan we even langs. Dat kan omdat we er met de auto langsrijden of we maken een afspraak. Dit keer ging Steven Stroet van het secretariaat langs bij Mattijs Jongeneel van Tankstations Jongeneel, op hun locatie in Ypenburg.

Jongeneel is in Zuid-Holland uiteraard een bekende naam met o.a. tankstations in Leiden, Den Haag en Valkenburg. De locatie in Ypenburg aan de Ypenburgse Stationsweg is een van hun visitekaartjes en het station heeft een mooie locatie. Na een harte

lijk ontvangst door Mattijs hebben we in zijn kantoor de laatste stand van zaken doorgenomen. Hoe ervaarden zij de lockdown en wat is veranderd in een jaar met corona?

Ondanks een dipje in het begin van de coronacrisis, tijdens de eerste lockdown, bleven de cijfers redelijk stabiel en bleven mensen ook wassen. Waar het eerst nog ging om ‘uitjes’ van mensen die zich thuis verveelde kwam later ook het woon-werk verkeer weer op gang. De wasboxen stonden bijna altijd vol en na het winterse weer stonden er grote rijen bij de wasstraat. De wasboxen werden aangepakt en vernieuwd en uitgebreid met een derde arm. De strakke look die het stofzuigerplein en de wasboxen hebben zijn tekenend voor de rest van het station en past ook in de visie. Mattijs: voor ons is het belangrijk dat alles er netjes en verzorgd uitziet. Mensen willen vertrekken met een schone en frisse auto, het is dan fijn dat je de wasstraat ook zo aantreft.” Op het station kan aan bijna alle gemakken worden voorzien. Naast uitgebreide wasmogelijkheden is er voor bijvoorbeeld glazenwassers de mogelijkheid om osmosewater af te nemen, zodat zij weer een dag vooruit kunnen. Mensen kunnen hun automatten laten reinigen, nare geurtjes uit de auto wegnemen en er is ook de mogelijkheid van een dogwash. Na een kijkje te hebben genomen op het buitenterrein liet Mattijs de net opgeknapte systeemkamer zien. De nette en geordende stijl wordt ook hier doorgetrokken, alles is netjes weggewerkt en er zijn voor duurzame opties gekozen. Zo zijn er stalenbuizen in plaats van rubber slangen aangebracht en wordt alles goed onderhouden.

Mattijs gaf tot slot aan dat hij ook graag bij andere collega-ondernemers langsgaat om te zien hoe zij hun zaakjes hebben geregeld. Hier haalt hij ook vaak weer veel inspiratie uit om in zijn eigen stations veranderingen toe te passen. Het belangrijkste is, ook in deze moeilijkere tijd, om van elkaar te blijven leren en kennis te delen. Door naar elkaar te kijken, met elkaar te spreken en van elkaar te leren komen we als branche uiteraard steeds weer een stukje verder!

Wilt u graag dat BETA Wassen bij u langskomt, of heeft u behoefte aan juridisch of strategisch advies, neem dan contact op via 010-411 1180 of mail steven@eendrachtbv.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken