Ondanks vaccinaties blijven coronamaatregelen op station actief

Op het BETA-secretariaat komen de laatste tijd steeds meer vragen binnen over de huidige coronamaatregelen. Nu de vaccinaties een vlucht nemen en er veel meer mensen gewapend zijn tegen het virus rijst de vraag bij veel mensen of de coronamaatregelen dan nog moeten worden nageleefd. Hiervoor dienen we uit te gaan van de maatregelen die door de overheid zijn ingevoerd. Deze gelden op dit moment voor iedereen! Zo dient er nog steeds 1,5 meter afstand tussen personen onderling worden gehouden, een mondkapje is verplicht in binnenruimtes en er wordt geadviseerd regelmatig en grondig de handen te wassen. Ook op tankstations gelden deze regels nog steeds, ondanks dat mensen mogelijk immuun of gevaccineerd zijn.

Veel mensen vanaf 60 jaar en mensen met een medische indicatie worden op dit moment gevaccineerd en kunnen zich hierdoor beter weren tegen het virus. Soms kunnen mensen daarom denken dat de coronamaatregelen niet meer nodig zijn en dat zij zich door bijvoorbeeld een vaccinatie niet meer aan de regels hoeven te houden. Dit is uiteraard niet het geval en helpt allerminst tegen het bestrijden van het virus: een gevaccineerd persoon kan alsnog besmet raken en hierdoor andere mensen besmetten! Het is daarom belangrijk dat ook op tankstations iedereen zich ondanks een vaccinatie gewoon aan de geldende regels moet houden. Bij een controle op het naleven van de coronamaatregelen kunnen individuele personen een boete krijgen of kan uw bedrijf hier zelf de dupe van worden als het blijkt dat u als bedrijf de coronamaatregelen niet naleeft. Het is om die reden van het grootste belang dat de coronamaatregelen blijven worden nageleefd tot dat versoepelingen hierover worden doorgevoerd.

Heeft u vragen met betrekking tot de geldende coronamaatregelen, neem dan contact op met ons Corona Meldpunt via corona@beta-tankstations.nl.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken