Nieuwe regels geboorteverlof vanaf 1 juli 2020

Voor werknemers waarvan de partner bevallen is bestaat er het geboorteverlof (ook wel kraamverlof, vaderschapsverlof of partnerverlof genoemd). Dit is een doorbetaald verlof voor partners waardoor zij ondersteuning kunnen bieden aan hun partner en waarmee ze vanaf het begin aanwezig kunnen zijn bij de opvoeding van hun kind. Sinds 1 juli 2020 is dit geboorteverlof verruimd.

Sinds 1 januari 2019 krijgen partners eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. De uren tijdens het verlof worden dan door de werkgever volledig doorbetaald. De werknemer moet dit verlof wel opnemen binnen 4 weken na de geboorte van het kind.

Vanaf 1 juli 2020 is het voor partners mogelijk om maximaal 5 weken (5 keer het aantal weekuren per week) aanvullend geboorteverlof op te nemen. Tijdens dit verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van de UWV. Het geldt voor partners waarvan het kind op of na 1 juli 2020 is geboren. De werknemer moet het aanvullend geboorteverlof binnen 6 maanden na de geboorte opnemen. Zij moeten wel eerst het geboorteverlof van één week hebben opgenomen.

De UWV-uitkering voor het aanvullend geboorteverlof moet voor de werknemer worden aangevraagd door de werkgever. De uitkering is maximaal 70% van het dagloon. Als werkgever kunt u besluiten om u werknemer in deze periode het volledige loon of 70% van het loon door te betalen, dan kunt u het geld uit de UWV-uitkering zelf houden.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken