Nieuwe pictogrammen voor e-laden en waterstof tanken

Rijkswaterstaat komt met nieuwe bewegwijzering naar tankstations of parkeerplaatsen met een elektrisch laadpunt of een waterstoflaadpunt. Daarvoor is deze maand een nieuw pictogram geïntroduceerd.

De eerste verkeersborden met het nieuwe pictogram zijn al in Zeeland geplaatst. Later volgen andere locaties langs de snelwegen in ons land. Daar waar de bestaande bewegwijzering vanwege ouderdom aan vervanging toe is, worden de nieuwe borden als eerste geplaatst. Hierdoor kan het nog wel even duren voordat de nieuwe bewegwijzering overal te zien is, zegt Rijkswaterstaat.

Het is de bedoeling dat iedereen straks in één oogopslag kan zien waar je kunt laden of tanken langs de snelweg. Dat maakt emissievrij rijden weer een stuk comfortabeler en gemakkelijker. BETA is blij dat de borden nu aangeven waar je elektrisch kunt laden en waterstof kunt tanken. Vanzelfsprekend komt dat onze achterban van bestaande tankstations in Nederland op hun unieke strategische locaties zeer ten goede., aldus ook Wim van Gorsel, bestuurslid van BETA.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken