Nieuwe e-learning tabak in Power Up! per januari 2021

De eerste volledig nieuwe e-learning die beschikbaar zal worden gesteld binnen het leerplatform Power Up! is die over de verkoop van tabak en rookwaren. Het is van groot belang dat uw medewerkers deze verplichte e-learning volgen. U weet dan zeker dat zij goed op de hoogte zijn van de nu geldende regels én van de gevolgen bij overtreding hiervan. Die zijn immers niet mals: boetebedragen beginnen bij € 1.360, – en herhaaldelijke overtredingen kunnen leiden tot een tijdelijke stop van tabaksverkoop voor uw shop.

In de onlangs in werking getreden CAO voor tankstations en wasbedrijven is besloten dat het onderdeel scholing en opleiding anders ingericht gaat worden. Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) gaat ermee stoppen.
BETA lanceert daarom in januari 2021 haar eigen leerplatform Power Up! Vanaf de start zitten er al 40 e-learnings in het systeem. Daar zullen de komende periode steeds meer nieuwe e-learnings aan toegevoegd worden.

BETA helpt u waar mogelijk met het naleven van de verplichtingen uit de Tabaks- en Rookwarenwet. Naast informeren en adviseren op dit onderwerp, stelt BETA natuurlijk de handige leeftijdschecker beschikbaar (deze ontvangt u in week 52 van ons). Ook kunt u stickers voor op uw tabakskasten bestellen.

Wij doen als BETA hierbij een oproep aan u, de ondernemer: laat het ons weten als er bij uw station een controle is uitgevoerd met betrekking tot de leeftijdscheck. Wij zijn erg benieuwd naar de uitkomsten en hopen dat u door de controle heen bent gekomen. Tot slot kunt u altijd contact opnemen met het BETA-secretariaat als u toch een boete heeft ontvangen of als u het niet eens bent met de boete. Dan kijken we samen naar de beste mogelijkheden.

U kunt contact opnemen via 010 – 411 11 80 of door te mailen naar info@beta-tankstations.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken