Neem gratis deel aan het Waarschuwingsregister en voorkom interne fraude

Uit het jaarverslag van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) blijkt dat de gezamenlijke aanpak door winkeliers tegen interne fraude zijn vruchten afwerpt. In 2016 werden 453 fraudeurs via het Waarschuwingsregister van de stichting FAD herkend. In dat jaar werden ongeveer 380.000 sollicitanten gescreend via het register. Het Waarschuwingsregister is een register waarin frauderend personeel van de gehele detailhandel is opgenomen. Het waarschuwingsregister heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van interne fraude.

BETA heeft zich rechtstreeks aangesloten bij stichting FAD en BETA-leden kunnen gratis deelnemen. Steeds meer BETA-leden nemen deel aan het Waarschuwingsregister, maar eigenlijk zou iedereen er gebruik van moeten maken. U laat een kans liggen als u hier niet aan meedoet! U voorkomt hiermee dat u iemand in dienst neemt die ergens anders gefraudeerd heeft. Dit kan u veel leed besparen! Uiteindelijk moet een check in het register een vast onderdeel worden van iedere sollicitatieprocedure.

Meld u zich vandaag nog aan door middel van het invullen van de toetredingsverklaring en stuur deze ondertekend naar genevieve@eendrachtbv.nl, of fax: 010 411 66 61. Wij melden u aan bij het Autoriteit Persoonsgegevens en leveren alle benodigde documenten.

Geef fraudeurs geen kans om binnen uw bedrijf en de gehele detailhandel zich schuldig te kunnen maken aan vergrijpen als diefstal, oplichting en verduistering en meld u vandaag nog aan.

Heeft u nog vragen, bel dan gerust met Geneviève Doornik van het BETA-secretariaat (010 411 11 80).

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken