Neem gratis deel aan het Waarschuwingsregister en voorkom interne fraude

De stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) bestaat nu ruim 12 jaar en het Waarschuwingsregister is uitgegroeid tot een begrip in de detailhandel. Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij de FAD, inmiddels vallen ongeveer 250.000 winkelmedewerkers onder de werking van het register. Ongeveer 1.800 personen staan, vanwege diefstal of een ander fraudevergrijp, geregistreerd. In 2017 werden 372 fraudeurs via het Waarschuwingsregister herkend.

Interne fraude kost winkeliers jaarlijks ongeveer € 180 miljoen per jaar. De grootste kracht van het Waarschuwingsregister is de preventieve werking ervan. Bedrijven die meedoen tonen aan hun fraudebeleid op orde te hebben en bij deze bedrijven wordt daarom minder snel gefraudeerd.

Via het Waarschuwingsregister kunnen werkgevers sollicitanten screenen op een frauduleus verleden. Wanneer u sollicitanten heeft die in het verleden wegens fraude in de detailhandel zijn ontslagen en die opgenomen zijn in het register van FAD, dan krijgt u een melding wanneer u deze persoon screent. Tevens kunt u, als daarbij wordt voldaan aan bepaalde criteria, een frauderende ontslagen medewerker registeren.

Aanmelden
BETA heeft zich rechtstreeks aangesloten bij stichting FAD en BETA-leden kunnen gratis deelnemen.
Geef fraudeurs geen kans om binnen uw bedrijf en de gehele detailhandel zich schuldig te kunnen maken aan vergrijpen als diefstal, oplichting en verduistering en meldt u vandaag nog aan door middel van het invullen van de toetredingsverklaring en stuur deze ondertekend naar genevieve@eendrachtbv.nl, of fax: 010 411 66 61. Wij melden u aan bij het Autoriteit Persoonsgegevens en leveren alle benodigde documenten.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken