Nee, we zijn de fossiele brandstof zeker niet vergeten!

In het geweld rond de energietransitie en het uitrollen van fenomenale horeca-concepten zou je kunnen denken dat we de vertrouwde “normale brandstof” bijna zijn vergeten. Niets is minder waar. Bij BETA wordt dagelijkse het margetraject gemonitord, houden we de bewegingen in de biomarkt bij, is er oog voor logistieke uitdagingen, hebben we een visie op nieuwe brandstoffen en zorgen we dat al onze leden een set eerlijke inkoopcondities kan uitonderhandelen.

Niet voor niets is BETA 4 jaar geleden haar Gouden Regels-campagne gestart. Inmiddels wordt de brandstof marktbreed op deze wijze aangeboden. En dat betaalt zich uit. Inkopen op basis van de wereldmarktprijs geeft een beduidend ruimere inkoopmarge dan wij kenden uit de “adviesprijs-min” tijd. Korte looptijden maken het mogelijk de bedrijfsstrategie op tijd bij te sturen en de langere betalingstermijn geeft lucht in de liquiditeit.

De gouden regels toepassen is één ding. Vervolgens moeten wel de toeslagen/kosten kloppen. Vooral op het vlak van de verplichting van biotoevoeging zijn wij helaas nog weleens rare uitschieters.

Heeft u inmiddels de Gouden Regels goed verwerkt in uw inkoopcontract? En deugen de condities? We informeren u er graag over. Uiteraard kunnen we u bijstaan in de contractbesprekingen op weg naar een goed inkoopcontract.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken