Mentholsigaretten vanaf 20 mei 2020 verboden

Vanochtend ontvingen wij onderstaand bericht van het NVWA. De mentholsigaret zal vanaf 20 mei 2020 moeten verdwijnen uit de schappen.

Met de implementatie van de Tabaksproductenrichtlijn 2014/40/EU (TPD) is de verkoop van sigaretten en shag met een kenmerkend smaak anders dan tabak verboden. Voor mentholsigaretten en -shag was er een uitzondering en geldt dit verbod vanaf 20 mei 2020. Zogenaamde “click sigaretten” met menthol waren al verboden . Voor deze producten gold geen uitzondering. Voor meer informatie over de schadelijke gezondheidseffecten van menthol en de invloed op rookverslaving, klik dan HIER.
Verkooppunten wordt geadviseerd hun voorraadbeheer aan te passen en afspraken te maken met hun toeleveranciers. Na 20 mei 2020 is het niet meer toegestaan mentholsigaretten en -shag te verkopen. Tot slot wil ik u erop wijzen dat het vanwege onder andere het reclameverbod voor tabaksproducten niet is toegestaan, in aanloop naar 20 mei 2020, de verpakkingen ten behoeve van een uitverkoop voor een lagere prijs aan te bieden.

Let dus goed op dat u voortijdig de mentholsigaretten uit de verkoop haalt en geen boetes riskeert! Zoals u heeft gemerkt is er de laatste tijd steeds meer bekend omtrent de regels over tabak. Daarom zal BETA binnenkort de meest relevante vragen voor uw onderneming in een overzichtelijk document beantwoorden. Als er vragen zijn die u hierin graag behandeld ziet worden, neem dan contact op via steven@eendrachtbv.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken