Meld u aan voor het Waarschuwingsregister van FAD

Meld u aan voor het Waarschuwingsregister van FAD
Op dit moment is het lastig om goed personeel te vinden, door de coronacrisis is het personeelsaanbod schaars geworden. U wilt er daarom zeker van zijn of het personeel wat u aanneemt goed is en kunt vertrouwen. Het is daarom belangrijk om u aan te melden voor het Waarschuwingsregister van Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). U kunt in uw vacatures en in sollicitatiegesprekken hiermee ook aangeven dat u gebruik maakt van het Waarschuwingsregister waardoor de ‘rotte appels’ er sowieso worden uitgefilterd. Aansluiting is voor BETA-leden gratis. Als u dit niet via BETA zou laten lopen, kost het u 1500 euro per jaar om deel te nemen.

Wat is het Waarschuwingsregister?
Het Waarschuwingsregister van Fraude Aanpak Detailhandel is een register wat bijdraagt aan het voorkomen van fraude binnen onze branche en de rest van de detailhandel. Werknemers die door een werkgever worden betrapt op diefstal, fraude en/of verduistering kunnen na het ontslag op staande voet in het Waarschuwingsregister worden opgenomen. Dit kan voor een tijdsbestek van twee of vier jaar. Hiermee voorkomt u dat deze werknemer bij een andere werkgever aan de slag kan en met zijn/haar praktijken nog meer schade kan aanrichten. Dit geldt voor de gehele detailhandel. Als u bent aangemeld bij het Waarschuwingsregister heeft u de mogelijkheid om nieuwe werknemers te laten checken in het systeem. Op basis van deze uitkomst kunt u besluiten de aankomend werknemer toch niet aan te nemen of kunt u hem binnen de proeftijd ontslaan.

Afschrikkende werking
Uw aanmelding voor het Waarschuwingsregister levert u ook direct profijt op voor uw wervings- en selectieprocedure. Door in uw vacatures en in sollicitatiegesprekken te benoemen dat u gebruik maakt van het register kunt u onwelwillende werknemers alvast uitsluiten. Dit bespaart u veel tijd in deze fase.

Waarom?
Het is erg belangrijk dat zoveel mogelijk tankstations zich voor het FAD Waarschuwingsregister aanmelden. Hiermee voorkomen we gezamenlijk als branche dat oplichters hun gang kunnen gaan. Hierdoor zorgen we voor een veilig werkklimaat op de stations en perken we criminaliteit in. In een tijd waarbij personeel schaars is, moet u als ondernemer ervan uit kunnen gaan dat de werknemers op het station geen kwaad in de zin hebben. Het Waarschuwingsregister helpt hierbij door vooraf werknemers met verkeerde intenties op te sporen.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor het Waarschuwingsregister FAD, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via steven@eendrachtbv.nl of bel 010 – 411 1180.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken