Meedraaien op een tankstation

BETA is al dertig jaar bezig de belangen van tankstationondernemers te waarborgen en te behartigen. Al jaren is de inzet groot en de onderwerpen altijd weer verschillend. En de onderwerpen zijn in dertig jaar vaak veranderd. Van Winkelsluitingswet, SUBAT-saneringen, vloeistofdichte bestratingen en bijbehorende inspecties, tabaksverkoopproblemen, accijnsverhogingen etc. naar lobby om gehoord te worden als belangrijke uitvoerende partij in de energietransitie. We proberen elke keer zo goed als mogelijk het tij weer te keren en ons in te leven in de problemen van de ondernemers en het personeel op de werkvloer.

Afhaalhub
Daarom leek het een van de medewerkers op het secretariaat, Lisanne Henneveld, leuk om weer eens een ochtend mee te draaien op een tankstation. Het viel op hoeveel er de laatste jaren veel veranderd is op de werkvloer. Heel veel pakjes die gebracht en weer teruggebracht worden van alle zaken die gekocht zijn via internet. Het tankstation als afhaal en leveringshub! Met grote snelheid worden alle pakjes uitgeleverd of ingenomen en voorzien van namen om zo snel mogelijk de klant te bedienen. En dat in een hele kleine ruimte achter de balie of in de ruimte ernaast. Echt knap hoe dat allemaal door de medewerkers van in dit geval tankstation Peut Abswoude in Noordwijk geregeld wordt in korte tijd. Aanpakkers zijn het!

Leuke baan
Ook de grote hoeveelheden tabak die twee keer per week worden geleverd, op een lange lijst moet worden afgevinkt om vervolgens uit het zicht van de klanten vakkundig en netjes te worden opgeborgen, vergt veel energie. Lisanne: “Petje af, ik heb geprobeerd die lijst foutloos af te vinken in korte tijd. Nou, daar kunnen ze vast een beter iemand voor krijgen. Haha.” En daarnaast was die lijst gevuld met een uitvoerige lijst van broodjes, dranken etc. Je kunt echt niet stilzitten tussen het betalen van de tankende klanten door…….. Maar de medewerkers vinden het een leuke baan omdat ze alle klanten meestal kennen die bijvoorbeeld elke dag hun krantje komen halen. Of omdat ze voor alle toeristen moeten klaarstaan met raad en daad bij hun aankopen en vreemde talen moeten spreken. Heel gevarieerd in elk geval.

Lisanne: Gelukkig kon ik later nog een klein advies geven over milieuzaken. Maar dat is ook mijn vak weer. Ik denk dat het beter is dat ik op het secretariaat werk en vanuit daar mijn kennis kan delen. Wel vond ik het heel leuk weer even feeling te hebben met onze ‘core business’ namelijk het tankstation en alles wat daarop gebeurt en nodig is. En ook heel gezellig met de aardige medewerkers daar in Noordwijk. Heel leerzaam en iedereen aan te raden. In ieder geval eens in de paar jaar.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken