Limiet contactloos betalen direct omhoog

Laatste update: 19 maart om 15:15 uur

De banken hebben bekend gemaakt dat de limiet voor contactloze betalingen per direct verhoogd is tot 100 euro. Dit betekent dat klanten veel minder vaak de pincode op een betaalautomaat moeten intikken bij contactloos betalen met een bankpas. De banken nemen dit initiatief zolang er bijzondere maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen.

BETA is blij met dit snelle initiatief van de banken. Het is in het belang van onze klanten én onze medewerkers. Eerder al verspreidden wij daarom een poster om pinnen te stimuleren. Zie hier de poster.

Let op
Voor deze verhoging van de cumulatieve limiet voor contactloos betalen hoeven consumenten én winkeliers zelf helemaal niets te doen! Het werkt volledig automatisch voor alle bestaande bankpassen en betaalautomaten. Banken gaan hierover dus ook geen ongevraagde berichten sturen of hun klanten bellen. Laat je niet misleiden door oplichters en fraudeurs die misbruik maken van de omstandigheden rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) om valse e-mails, SMS-berichten en brieven te sturen en mensen op te bellen.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken