Let op: vanaf vandaag alle sealbag automaten gesloten!

Op advies van de politie is besloten om alle ruim 500 sealbagautomaten voorlopig te sluiten. Banken nemen dit besluit na een nieuwe vorm van plofkraak eerder deze week op een sealbagautomaat. Door deze nieuwe vorm kunnen er niet ontplofte explosieven achterblijven en ontstaan er risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten. Banken en Geldmaat gaan daarom per direct over tot sluiting.

Als ondernemer kunt u enkel nog terecht bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het meest actuele overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden. Let op: deze lijst lijkt niet te kloppen, omdat onder andere alle filialen van Bruna er nog instaan terwijl deze al weken gesloten zijn vanwege de huidige lockdown.

Vanuit BETA vinden we de huidige situatie voor ondernemers onwerkbaar. In sommige gevallen betekend dit dat leden veel kilometers moeten afleggen om contant geld af te kunnen storten in een naburige gemeente. Tegenwoordig worden we geconfronteerd met sluiting van veel filialen, vaak ook in (middelgrote) gemeenten. Daarnaast wordt er niet of te weinig rekening gehouden met bestellingen van kleingeld waar we in onze branche nog vaak mee te maken hebben. De verwerkingsduur is bij de meeste banken namelijk 5 werkdagen. Tot slot loopt de uitrol van de Geldmaat ver achter en (omdat niet alle Geldmaten dezelfde functies hebben) zien we op korte termijn ook geen verbetering van de mogelijkheden om geld te storten of kleingeld op te halen. We begrijpen de gevaren die ontstaan bij plofkraken. Maar dit probleem is al lange tijd aan de gang en ons inziens is hier te weinig op ingespeeld. Nu worden wij als sector geconfronteerd met extra kosten die nu niet te verhalen zijn om een probleem (die eenzijdig bij de banken ligt) op te lossen. Wij dringen als BETA aan op een spoedige oplossing om te komen tot een acceptabele oplossing en onderhouden hiervoor nauw contact met de banken en andere branches. Wij houden u uiteraard volledig op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken