LET OP: vanaf 1 januari 2021 geldt de displayban voor tabak

Graag wijzen u erop dat met ingang van 1 januari 2021 voor tankstations de displayban voor tabak gaat gelden. Dit betekent dat tabak niet meer in het zicht mag worden uitgestald en dat hiervoor een opbergmiddel moet worden gebruikt, bijvoorbeeld kastdeuren of een la. Als u zich niet aan deze regels houdt, en u ook niet conformeert aan de geldende regels voor het opendoen van de kastdeuren, dan riskeert u hoge boetes bij een mogelijke controle van de NVWA.

Het opbergmiddel moet een sobere en neutrale uitstraling hebben. de NVWA geeft aan dat bijvoorbeeld zwart, wit- en grijstinten zijn toegestaan als kleur van het opbergmiddel. Daarnaast is het toegestaan om één enkele aanduiding op het opbergmiddel aan te brengen waarop vermeld wordt wat er in zit. BETA biedt voor haar leden gratis stickers aan waarmee u de aanduidingen  ‘Rookwaren’ en ‘NIX18’ op uw kast kunt aanbrengen. Klik hier om een aanvraag voor deze stickers te doen.

Heeft u vragen met betrekking tot de displayban, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 1180 of mail naar steven@eendrachtbv.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken