Let op: vakantiedagen verjaren pas bij actief informeren

De vakantiedagen zijn altijd een bron voor vragen bij u als werkgever. De regelgeving is soms onduidelijk en er zitten wel eens adders onder het gras. Dit keer willen we u informeren over de verplichtingen die u als werkgever heeft met betrekking tot het informeren van vakantiedagen. U dient als werkgever uw werknemers namelijk actief informeren over resterende vakantiedagen. Een uitspraak van het Europees hof van Justitie heeft hier namelijk een actieve rol voor de werkgever bij in het leven geroepen.

Een werknemer bouwt per jaar vakantiedagen op, deze zijn op te delen in wettelijke vakantiedagen en bovenwettelijke vakantiedagen. Beide soorten vakantiedagen hebben verschillende afloopdata: wettelijke dagen vervallen zes maanden ná het jaar van opbouw, bovenwettelijke dagen vervallen na vijf jaar. Het vervallen van de wettelijke vakantiedagen komt in de praktijk het meeste voor, waar u als werkgever dan ook het meest op moet letten. U dient als werkgever een werknemer actief te informeren hoeveel vakantiedagen hij nog over heeft. Als u zich niet aan deze verplichting houdt bestaat de kans dat een werknemer recht heeft op zijn vakantiedagen ná de vervaldatum. Het kan zelfs leiden tot uitbetaling van de resterende vakantiedagen bij het einde van een arbeidsovereenkomst.

U kunt u als werkgever aan deze verplichting houden door de werknemer te informeren over de resterende vakantiedagen. Dit kan doormiddel van het schriftelijk informeren van de werknemer over de nog resterende vakantiedagen. Deze documenten kunt u vervolgens in het personeelsdossier bijvoegen. U informeert op deze manier actief richting uw werknemers en u kunt bij een mogelijk conflict verwijzen naar de gestuurde brieven. Het is niet voldoende om dit slechts een keer of alleen mondeling uw werknemers te informeren.

Heeft u vragen over de regelgeving omtrent vakantiedagen, neem dan contact op via 010-411 1180 of mail naar steven@eendrachtbv.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken