Let op: oplichters actief op tankstations

Van verschillende BETA-leden hebben wij meldingen binnengekregen dat er recent steeds meer pogingen van oplichting of fraude plaats vinden op tankstations. Recent zijn het oplichters die zich voordoen als monteur of vertegenwoordiger van bijvoorbeeld een leverancier. Ze proberen met een smoes achter de kassa te komen of proberen onder de noemer ‘onderhoud’ het geld uit automaten te halen.

Het is belangrijk om bij mensen buiten uw organisatie altijd te vragen naar een bewijs of verwijzing voordat u hen toelaat achter de kassa of in andere privéruimtes. Wees vooral alert als er mensen onaangekondigd langskomen, verifieer bij twijfel altijd bij de opdrachtgever van de monteur/vertegenwoordiger of er echt sprake is van een (controle)afspraak. Informeer het personeel achter de kassa en uw stationsmanagers ook goed om alert te blijven op mogelijke ongewenste bezoekers.

Bent u zelf slachtoffer geworden van een oplichter op uw station of heeft u vragen, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 1180 of mail steven@eendrachtbv.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken