Kansen door Corona met bezorgen Food

Overal in Nederland houden we ons hart vast. Hoeveel last gaat Corona ons nog meer bezorgen? Restaurants voorlopig dicht en de pessimisten of wellicht realisten hebben het over een algehele lockdown. Wat zal het worden? Niemand weet het. Wel maakt iedereen zich zorgen over de omzet op het tankstation. Er worden minder liters verkocht en dus komen er ook minder mensen in de shop met omzetdaling in de bakery of maaltijdservice ten gevolge. Hoe dit aan te pakken?

Thuisbezorgen
Enkele tankstationondernemers zijn ons in de eerste tijd van Corona al voorgegaan. Thuisbezorging als extra bron van inkomsten. Het liep storm. De gewaardeerde gerechten of broodjes deden het goed. Er werd veel besteld en thuisbezorgd via platforms of de eigen website. Nu lijkt dat wéér aan de orde. Het advies van BETA Food is om goed na te denken welke klanten in uw omgeving u ook nog extra zou kunnen bedienen met uw foodservice. Dat biedt ongetwijfeld kansen die we allemaal in de tankstationbranche nodig hebben. Biedt energie; niet alleen voor de auto maar óók voor de mens.

Dark kitchens
Een nieuw fenomeen dat in opkomst is zijn de dark-kitchens, gost-kitchens (spookkeuken) of ook wel virtuele keukens genoemd. Zij hebben geen restaurants maar koken op een goedkope locatie die overal kan staan. Er wordt online besteld en geleverd aan huis. Als mensen nu geen zin hebben om te koken of niet meer uit eten kunnen, dan liggen daar kansen. Ook voor uw station waar een al goede keuken en personeel aanwezig is. Simpele, verse en zelfgemaakte broodjes en maaltijden doen het goed. Ook de marges kunnen aanzienlijk en interessant zijn. Gemak mag wat kosten.

ABN-Amro stelde al twee jaar geleden in een rapport dat online maaltijden bestellen en thuis eten steeds populairder werd voor lang doorwerkers op kantoor, jonge gezinnen, carrièretijgers en thuiswerkers met genoeg geld of inkomen. Door Corona heeft deze ontwikkeling een extra boost gekregen.

Belangrijk
Het draait allemaal om een goede website, met de juiste software die bestelgemak, betaalgemak, bezorgsnelheid en duidelijkheid over bezorgtijden aan elkaar koppelt. Niet de chefkok (die u niet heeft), maar versheid en snelheid zijn de factoren voor uw succes. Echter wel een hele uitdaging nog om dat daadwerkelijk te gaan doen, maar de investering in tijd, moeite en geld wellicht prima waard.

Kansen
Dit fenomeen van virtuele keukens is natuurlijk niet nieuw want de bezorgmarkt is al tijden booming. Zeker nu in de afgelopen Coronamaanden. Dat zorgt ook voor meer aanbieders maar biedt tegelijkertijd ook veel kansen om mensen aan u tankstation te binden. Maak gebruik van het contactmoment en biedt een actie voor wassen of korting in de shop aan. Zet uw tankstation even extra in de etalage. Zo levert het misschien meer op dan het in eerste instantie lijkt. Wij zijn een vitale sector in de economie en hebben al menige storm en transitie doorstaan. Dit kunnen wij ook.

Mocht u nog opmerkingen hebben of vragen, belt u dan met 010-41 11 180 of mail naar Lisanne Henneveld via lisanne@eendrachtbv.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken