Kans op verlenging avondklok, wel verruiming verkoopverbod

De avondklok, die sinds 23 januari 2021 geldt in ons land, heeft ook grote gevolgen voor tankstations die geopend zijn tussen 21.00 uur en 6.00 uur. Er is ‘s avonds en ’s nachts veel minder aanloop van klanten, de omzet valt compleet weg en door de zeer strenge verkoopbeperkingen is het ook nog eens niet toegestaan om levensmiddelen te verkopen tot 6:00 uur. De kans op een verlenging van de avondklok is reëel. Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag leek premier Rutte al voor te sorteren op een verlenging van de ingrijpende maatregel. Dit betekent voor u als ondernemer: nog langer de tanden op elkaar, samen komen we hier weer uit.

Er lijkt ook iets (relatief) positiefs te melden, want inmiddels is duidelijk dat áls de avondklok verlengd wordt, er een verruiming komt in het verkoopverbod van levensmiddelen. De verruiming betekent dat er niet pas vanaf 6:00 uur maar al vanaf 4:30 uur weer levensmiddelen mogen worden verkocht in de shops. Dit betekent dat u de vroege forenzen en andere klanten weer koffie en een broodje kunt aanbieden. De situatie rondom tabak is inmiddels ook helder: tabak valt onder het verkoopverbod op levensmiddelen. Tijdens de avondklok mag er dus ook geen tabak worden verkocht, enkel motorbrandstoffen en autogebonden artikelen (zoals smeermiddelen) zijn hiervan uitgezonderd.

Zodra er meer duidelijkheid is over een mogelijke verlenging van de avondklok zullen wij u dit direct melden. Heeft u dringende vragen, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 1180 of stuur een mail naar ons coronameldpunt via corona@beta-tankstations.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken