Investeringsaftrek voor Energie en Milieu

Als ondernemer  wordt er de komende jaren op het gebied van verduurzaming veel van u verwacht. U ziet natuurlijk ook aankomen dat dat investeringen vergt in uw bedrijf. Daarom loont het wellicht om even goed te kijken naar de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Ook als tankstationondernemer zijn er mogelijkheden.

Energielijst en Milieulijst
De Energielijst wordt gebruikt voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Via de EIA kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Alle investeringen waarvoor u de EIA kunt aanvragen, staan op de lijst. De Milieulijst wordt gebruikt voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De MIA en Vamil bieden bedrijven belastingvoordeel bij investeringen in milieuvriendelijke technieken. Op de lijst staan staan alle technieken die hiervoor in aanmerking komen. Wilt u uw bedrijfsmiddel laten opnemen in de Energielijst of Milieulijst voor fiscaal voordeel? U kunt zelf een voorstel indienen om de lijsten aan te vullen of te wijzigen. De deadline is 1 september 2019.

Jaarlijkse update
RVO.nl past de Energielijst en de Milieulijst jaarlijks aan. Dit wordt gedaan op basis van marktinnovaties, technische ontwikkelingen en updates van normen en keurmerken. Uw input is van harte welkom.

Het stappenplan (https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil/uw-product-op-de-milieulijst/stappenplan-voorstel-milieulijst) van MIA\Vamil beschrijft precies hoe u een voorstel voor de Milieulijst 2020 indient.

Een voorstel voor de Energielijst dient u in met het Voorstelformulier Energielijst 2020. Mail het formulier uiterlijk 1 september 2019 naar energielijst@rvo.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken