Inschrijven in het UBO-register, wat is het?

Het kan heel goed zijn dat u recent een brief heeft gekregen van de Kamer van Koophandel dat u zich dient in te schrijven in het UBO-register. Dit verzoek zal hoogstwaarschijnlijk vragen bij u hebben opgeworpen en hebt deze brief voor eventjes terzijde geschoven. Het UBO-register is een nieuw register wat voortvloeit uit Europese regels. Het doel van het register is het tegengaan van criminaliteit via zogenoemde juridische entiteiten, denk dan aan bijvoorbeeld witwassen of het ondersteunen van een terroristische organisatie.

Als eigenaar van een onderneming, bijvoorbeeld een NV, BV of VOF, dient u zich in het UBO-register in te schrijven. Dit register wordt beheerd door de Kamer van Koophandel, een deel van het register is openbaar. Goed om te weten is dat raadplegers zich moeten registreren en dat u hier inzicht in kan krijgen.

De uiterste inschrijfdatum staat op 27 maart 2022. Dit is nog ver weg maar de KvK adviseert om dit op tijd te regelen, zodat u tijdig voldoet aan de wettelijke eisen. Extra informatie over dit onderwerp heeft de KvK verzamelt op hun website via www.kvk.nl/ubo. Via deze link is het ook mogelijk om in te schrijven.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010 – 411 1180 of mail naar info@beta-tankstations.nl. Wij helpen u graag verder!

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken