Harde lockdown tot 19 januari 2021 – tankstations en wasstraten blijven open

Vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari gaat Nederland in de strengste lockdown tot nu toe. Alleen winkels die gericht zijn op eerste levensbehoeften mogen openblijven. Tankstations worden daarbij expliciet genoemd. Feitelijk betekent dit dat er geen extra regels bijkomen. Met inachtneming van alle regels die er al zijn – 1,5 meter, mondkapjesplicht etc. – kunnen tankstations openblijven. Dat geldt dus ook voor de bakery, wasstraat en aanhangerverhuur.

Omdat ook de scholen en kinderopvang dichtgaan vanaf woensdag 16 december zullen medewerkers te maken krijgen met kinderen die thuiszitten. In de eerste lockdown mochten tankstationmedewerkers ook gebruik maken van de kinderopvang. Wij hebben het ministerie gevraagd om bevestiging dat dit ook nu weer het geval is.

Locaties voor “reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen” zijn ook uitgezonderd van de sluitingsplicht. Dit betekent dat ook zelfstandige wasstraten gewoon open kunnen blijven.

Als u vragen heeft, blijf ze dan vooral stellen via het corona meldpunt (corona@beta-tankstations.nl). Wij proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken