Haal het beste uit uw carwash in coronatijd!

Ondanks dat de cijfers op dit moment een goede daling laten zien, blijven de coronamaatregelen van kracht. Het blijft belangrijk om 1,5 meter te houden, alles goed schoon te houden en fysiek contact met klanten tot een minimum te beperken. Als ondernemer hoeft u echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en kunt u juist kijken hoe u uw klanten in deze tijd iets extra’s kunt bieden!

Acties
U kunt uw klanten in deze tijd een extraatje bieden door met uw acties in te spelen op de klantbehoeftes. Denk hierbij aan het extra verkopen van schoonmaakdoekjes voor in de auto, desinfecterende gel of het bieden van andere services. In deze tijd vinden mensen het fijn dat hun omgeving schoon en netjes is, zo ook hun auto. Maak daarom juist nu extra bekend dat u bijvoorbeeld beschikt over een ruim stofzuigerplein of een gehele interieurreiniging.

Mondkapjes
Bedenk ook goed wat u wilt doen met het dringende advies over mondkapjes. Sommige activiteiten van wasbedrijven zullen in de buitenlucht plaatsvinden. Echter adviseert BETA Wassen voor de activiteiten die binnen plaatsvinden, die ook voor het publiek toegankelijk zijn, om het dringende advies op te volgen. Kijk hierbij ook naar de uitstraling die u voor uw carwash wilt bewerkstelligen Naast het dragen van mondkapjes door het personeel kan ook u ook inspelen op de behoefte van uw klanten. U kunt ervoor kiezen om mondkapjes te verkopen voor klanten die graag een doosje in hun auto hebben liggen.

Social Media
Omdat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven kan het zijn dat klanten u minder snel ‘zomaar’ vinden omdat zij toevallig passeren. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden die de Social Media-kanalen kunnen bieden. U kunt doormiddel van sfeerfoto’s, leuke filmpjes en wervende teksten uw acties of andere ‘unique selling points’ beter onder de mensen brengen. De nieuwe generatie, die net hun rijbewijs halen of net hun eerste auto kopen, kunt u goed bereiken via bijvoorbeeld Instagram! TankenbijKlok uit Hoogeveen gebruikt veelvuldig hun Instagram-account om o.a. hun wasstraat te promoten, klik HIER om inspiratie op te doen.

Wilt u uw ideeën delen over hoe u meer uit uw wasstraat haalt, of wilt u meer informatie over de soorten acties en het gebruik van Social Media, neem dan contact op met het secretariaat van BETA Wassen via 010-411 1180 of mail steven@eendrachtbv.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken