Generatiepact van start voor Tankstation- en wasbranche

In de nieuwe CAO voor 2020-2021 hebben de vakbonden en brancheorganisaties, waaronder BETA, afspraken gemaakt over een pilot voor een generatiepact. Dit is een regeling die werknemers vanaf 60 jaar de mogelijkheid biedt om op een gezonde manier de pensioengerechtigde leeftijd te behalen. Werknemers die hier aan deelnemen bouwen 100% pensioen op, ontvangen een lager percentage loon en hoeven hiervoor minder uren te werken. Op deze manier wordt het werk voor hen minder belastend, maar hoeven zij niet in te leveren op hun pensioenopbouw.

Vanaf deze week is het mogelijk om werknemers aan te melden voor dit generatiepact. De uitvoerder van deze regeling is het Sociaal Fonds Tank & Was, kortweg SFTW. Zij hebben meer praktische informatie gedeeld op hun website, klik HIER om naar de website te gaan. Via deze website is het ook mogelijk om werknemers aan te melden.

Heeft u vragen over het generatiepact, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 11 80 of stuur een mail naar steven@eendrachtbv.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken