Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) past duur registratie aan, meld u aan!

Fraude Aanpak Detailhandel heeft het beleid aangepast omtrent de registratie van fraudeurs in het waarschuwingsregister. Waar fraudeurs voorheen voor 2 of 4 jaar konden worden ingeschreven, is het nu mogelijk om een registratie voor 1, 2, 3 of 4 jaar te verzoeken. Hiermee houdt een inschrijving beter rekening met de proportionaliteit van de gedraging. U kunt hier als BETA-lid gratis aan deelnemen, waar dit normaal rond de € 1.000 kost!

Het Waarschuwingsregister FAD is een register waarin bewezen fraudeurs kunnen worden geregistreerd nadat ze op staande voet zijn ontslagen door hun werkgever. Als werkgever kan u naast het inschrijven van ex-werknemers ook het register raadplegen tijdens een sollicitatieprocedure of als u een werknemer net heeft aangenomen. Lees alle voordelen van deelname aan het register nog eens na in onze eerdere artikel.

De wijziging van het registratiebeleid is een groot voordeel voor u als ondernemer. Het is hiermee makkelijker om voor allerlei fraudegevallen werknemers te laten opnemen, in lijn met de gepleegde feiten. Zo kunt u iemand voor 1 jaar inschrijven maar bij de écht zware feiten ook voor 4 jaar. In bijgaand overzicht worden voorbeelden geven welke mogelijke gedraging bij welke duur past. Elke inschrijving wordt onafhankelijk getoetst op o.a. proportionaliteit en de bereidheid om deel te nemen als BETA-lid zien wij al steeds meer toenemen. Wij hopen dat de nieuwe strategie van FAD bijdraagt aan het aantal bedrijven dat zich bij het register aansluit. Zo hoeft u niet direct een forse straf op te leggen maar kan dit meer aangepast worden aan de gedraging. Tot slot bent u niet verplicht om als deelnemer elk geval aan te melden.

Heeft u vragen over het Waarschuwingsregister, wilt u zich aanmelden of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010 – 411 1180 of stuur een mail naar steven@eendrachtbv.nl.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken